Bijzonder initiatief werkgelegenheid Limburgers met migratieachtergrond

PPD Banenmarkt Venlo


Op donderdag 22 november aanstaande vindt in De Zwanehaof, Reigerstraat 2 in Venlo een bijzondere Banenmarkt plaats. Bezoekers zijn vooral Noord-Limburgers met een migratieachtergrond en de aanwezige werkgevers weten dat en zijn bewust naar deze mensen op zoek.

Reden voor dit opvallende initiatief is het gegeven dat Limburgers met een niet-westerse achternaam moeite hebben om een baan te vinden. Zij wonen sinds hun geboorte in Limburg, hebben vaak een diploma behaald en spreken goed Nederlands. Toch krijgen zij vrijwel geen uitnodigingen naar aanleiding van hun sollicitatiebrieven. Volgens velen komt dat omdat er een buitenlandse naam onder de sollicitatiebrief staat.

Aanbod
Tijdens de PPD Banenmarkt zijn een aantal werkgevers aanwezig, waaronder ook een aantal uitzendbureaus. Belangrijk is ook de aanwezigheid en betrokkenheid van het UWV en de gemeente Venlo. De andere deelnemende organisaties zijn de Politie, Metechnica / OTIB en Ralph Lauren. De uitzendorganisaties Randstad, Adecco, Tempo-Team, Timing en Covebo zijn ook vertegenwoordigd. De Vrijwilligerscentrale, Gilde Opleidingen en Citaverde Bedrijfsopleidingen zijn ook met een stand vertegenwoordigd.

ProfCore is ook vertegenwoordigd. Zij bieden medewerkers een jaarcontract met uitzicht op vast werk. Ze hebben gegarandeerd werk in de procestechniek/logistiek en kunnen tweemaal per jaar (geheel vergoed) starten met een Vapro-opleiding.

Naast directe banen is tijdens de PPD Banenbeurs ook informatie verkrijgbaar over het vinden van vast werk via uitzendbureaus, mensen met een uitkering die een eigen zaak willen beginnen, werken in het buitenland, stageplekken en opleidingen. Er zijn ook een aantal leerwerk projecten beschikbaar, sommigen zelfs met baangarantie.

PPD zorgt dankzij haar netwerk dat grote aantallen Limburgse werkzoekenden met een migratieachtergrond naar de Banenmarkt komen. De PPD Banenmarkt vindt plaats op donderdag 22 november. Loop eens binnen tussen 11.00 tot 14.00 uur in De Zwanehaof, Reigerstraat 2 in Venlo. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Veilig
PPD organiseert de gratis Banenmarkt waarbij de werkgevers weten dat vooral werkzoekenden met een migratieachtergrond worden bereikt. Hierdoor weten de werkzoekenden dat deze bedrijven en organisaties op zoek zijn naar deze bijzondere doelgroep. De werkzoekenden kunnen dus met een veilig gevoel en zonder angst voor onterechte afwijzing naar de PPD Banenmarkt komen.

Werkzoekenden die naar de Banenmarkt komen doen er goed aan om meteen een aantal cv’s mee te nemen, zodat ze die bij een aantal mogelijke werkgevers achter kunnen laten.

Deze editie van de PPD Banenmarkt is gericht op Noord-Limburg, later dit jaar is er ook een Banenmarkt gepland in Midden- en Zuid-Limburg.

De eerste PPD Banenmarkt in 2016 was een groot succes. PPD bestuurslid Bouchaib Saadane is verantwoordelijk voor dit opvallende initiatief; “Er zijn nog steeds een aantal goede redenen voor deze PPM Banenmarkt. Mensen die langer aan de kant staan en dan een baan krijgen blijken in de praktijk vaak goede en trouwe medewerkers te zijn. Wellicht omdat men blij is met een geboden kans. Wij willen de Limburgse werkzoekenden met een niet-Westerse achtergrond direct in contact te brengen met werkgevers die echt om mensen staan te springen. Eerder hebben we gezien dat er bij diverse bezoekers sprake is van een match!”, aldus Saadane.

PPD Het Provinciaal Platform voor Diversiteit (PPD) streeft naar een samenleving waarin mensen uit diverse culturen, met diverse religies en talen met elkaar in harmonie samen leven. PPD wil nadruk leggen op gelijkwaardigheid, geen discriminatie, veiligheid, respect, welvaart en het ‘thuis’ gevoel voor iedereen.

Einde bericht

Voor meer informatie of kosteloos beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
PPD Limburg
Bouchaib Saadane: 06-52 46 83 89
Chris Tiekstra: 06-53 25 98 97