Home
Bestuur
PPD Magazine
Agenda
Nieuws
Terugblikken
Links
Contact

Dit archiefmateriaal is afkomstig uit het archief van instellingen, Marokkaanse organisaties en individuen. Ook komen de verhalen aan bod van Marokkaanse Nederlanders uit politiek, sport, kunst- en schrijfwereld en de bijdrage van autochtone Nederlanders die vanaf het begin betrokken waren bij de participatie en emancipatie van deze nieuwe Nederlanders.
In de tentoonstelling komt niet alleen de migratiegeschiedenis aan de orde, maar bijvoorbeeld ook de gezamenlijke sociale strijd tegen kernwapens en racisme in Nederland. Hierdoor wordt deze
onderbelichte gedeelde geschiedenis in woord en beeld weergegeven.
Bijzonder  voor Limburg is het materiaal dat de werkzaamheden van de Marokkaanse arbeidsmigranten in de mijnen weergeeft.

PPD en SMKK hebben een documentaire gemaakt waarin enkele arbeidsmigranten van het eerste uur hun verhaal vertellen. Hoe is hun komst naar Nederland gegaan, wat troffen zij hier aan en ook wat lieten zij in hun land achter? Nu 50 jaar later kijken zij op die periode terug.

Op 19 november - in de week van WEERT RESPECTEERT - gaan we graag met u in dialoog over deze arbeidsmigratie. U bent welkom in de bibliotheek in Weert vanaf 15.00 uur. 


Deel deze pagina: