Home
Nieuws
PPD Magazine
Agenda
Terugblikken
Bestuur
Contact

Boek

De landelijke organisatie NOOM (Netwerk Organisaties Oudere Migranten) vierde onlangs haar 15e verjaardag. Onder de titel “Migranten van toen, ouderen van nu” werd een beeld geschetst van de geschiedenis en beeldvorming van diverse migrantengroepen in Nederland. Geheel passend vond de bijeenkomst plaats in het gebouw van het  Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid. 

Directeur van het instituut de heer Eppo van Nispen tot Sevenaer, hield een mooi betoog waarbij hij ook inging op taal. Wanneer ontstonden en verdwenen woorden als gastarbeiders, migranten, allochtonen en inclusie? 

Te gast was ook staatssecretaris Maarten van Ooijen .  Hij mocht van de heer Mohammed Temsamani het boek “Marokkanen in Peel en Maas; de eerste generatie” in ontvangt nemen. Een mooi boek door de heer Temsamani geschreven met verhalen van mensen die het aandurfden om de stap naar een nieuw land te zetten. Verhalen van eenzaamheid, heimee maar ook van nieuwe contacten en ervaringen. Verhalen van pioniers die erkenning en respect verdienen. 

 

Meer lezen over het jubileum van NOOM: https://netwerknoom.nl/indrukwekkende-jubileumbijeenkomst-noom/

Deel deze pagina: