Home
Nieuws
PPD Magazine
Agenda
Terugblikken
Bestuur
Contact

Geplaatst op 28 september 2021

Lucinda Douglas

Deze week (4 december 2019) mocht ik spreken, gave mensen ontmoeten, impact maken en indruk maken. Vandaag was ik bij Joella en vertelde dat ik hier iets over wilde schrijven. Ook als spreek ik vaak raken sommige thema’s mij nou eenmaal meer dan anderen. Geweld tegen vrouwen... komt natuurlijk heel dichtbij. Ik ben vrouw! Toch wil ik altijd een oplossing aandragen voor uitdagingen & als ervaringsdeskundige is er dan ook een verwachting. De laatste dagen denk ik veel over deze text in de NT van de Bijbel. Je naaste liefhebben als jezelf.

En dan meteen de vraag... wie is mijn naaste? Nou de naaste is ieder persoon. Ieder ander persoon op aarde is je naaste. Stel nou dat ik iedereen lief zou hebben als mijzelf! Okay... de voorwaarde is wel dat jij weet wat het is om jezelf lief te hebben. Jezelf regelmatig te aaien, goed om te gaan met jezelf, tijd te nemen om jezelf te leren kennen en als je dat snapt Lucinda, net zo om te gaan met de ander. Zie als het gaat om de thema geweld, ongeacht de vorm. Gaar het altijd over je naaste liefhebben als jezelf. Met tranen in mijn ogen loop ik al dagen met deze text. Een text wat ons levens hier op aarde een totaal andere wending kan geven. Ik ervaar geborgenheid in deze text, liefde en acceptatie.

Woensdag 4 december sprak ik over jezelf liefhebben en dan pas de ander want verandering begint NOOIT bij de ander maar bij jezelf. En als ik het doe is het een voorbeeld voor de ander:) JE NAASTE LIEFHEBBEN ALS JEZELF betekend ook geen oordeel naar de ander die het niet goed genoeg doet. Maar met liefde en compassie naar de ander kijken.
Velen denken... come on Lucinda, wie leest nu nog een bijbel? Nou ik! Want dit staat erin en het raakt mij diep, laat mij anders kijken naar mensen. Uit compassie en liefde, ontroering en met empathie.
Wat deze zin oplost? Alles!

Deel deze pagina: