Home
Nieuws
PPD Magazine
Agenda
Terugblikken
Bestuur
Contact

Informatie over het onderwijssysteem

Dhr. Alami heeft een interactieve voorlichting gegeven over de verschillende onderwijslagen in het Nederlands schoolsysteem. Aan de bijeenkomst hebben zowel jongeren als ouders deelgenomen.

Er is informatie verstrekt over alle lagen van het Nederlands voortgezet onderwijs, van het VMBO, tot het VWO. Welke wegen kunnen jongeren volgen om bij hun droomopleiding uit te komen, met de bijbehorende uitdagingen als gevolg van het Nederlands middelbare schoolsysteem. Voor jongeren in de regio Maastricht is het daarnaast niet ongewoon om in België naar school te gaan. Dhr. Alami heeft uitleg gegeven hoe een overstap van een school in België naar een school in de Nederlandse grensregio werkt. 

Tot slot is uitleg gegeven over het MBO, HBO en WO. Dhr. Alami heeft uitgelegd hoe de overstap van het voortgezet onderwijs naar het beroepsonderwijs zit, en de doorstroommogelijkheden van het MBO naar HBO, en van HBO naar WO. Daarbij is niet alleen stilgestaan bij het onderwijs, maar ook bij hoe de baankansen eruitzien en wat de gemiddelde startsalarissen zijn. Zo zijn de startsalarissen voor afgestudeerdn van het MBO tegenwoordig hoger dan de startsalarissen van een Hbo’er.

Vanaf volgend schooljaar kan er weer studiefinanciering aangevraagd worden, wat doorstuderen toch weer aantrekkelijker maakt.

PPD is voornemens ook op andere locaties in de provincie bijeenkomsten over dit thema te houden. 

Deel deze pagina: