Home
Nieuws
PPD Magazine
Agenda
Terugblikken
Bestuur
Contact

De voorlichtingsbijeenkomst is opgezet in samenwerking met de Somalische gemeenschap in Weert. Spreker is theoloog Sheikh Mohamud samen met PPD-bestuurslid Mohamed Nur Abucar.

Hij geeft aan dat de opvoeding niet in alle landen gelijk is. In Nederland is dit anders dan bijv.  in Somalië. Hij is van mening dat je de opvoeding het beste kunt laten aansluiten op die van het land waarin je woont. Voor ouders die hun roots in een ander land hebben, vraagt dat om aanpassingen. Dat blijkt in de praktijk niet altijd even makkelijk. 

Kinderen zien we vanuit het geloof als een levend cadeau; een geschenk waar we enorm dankbaar voor zijn. De verantwoordelijkheid voor de opvoeding ligt bij beide ouders. Het gaat niet alleen om “voeden” maar ook om hen tot een goede burger op te voeden en goed voor je kinderen te zorgen. Naast de zorg voor de eigen kinderen, ligt er ook een taak om voor je naasten te zorgen. Een goede opvoeding is de basis voor de toekomst van jongeren. Een toekomst zonder stress en problemen en in een goede gezondheid.

Geef zelf ook het goede voorbeeld als ouders. Maak geen ruzie in het bijzijn van kinderen, daarmee dwing je hen om partij te kiezen terwijl ze geen deel zijn van het probleem. Ben altijd open en eerlijk tegen je kinderen. Informeer naar hetgeen hen bezig houdt: school, vrijetijdsbesteding, sport etc. Dat maakt het voor kinderen ook makkelijker om de dialoog met de ouder aan te gaan. 

Deel deze pagina: