Home
Bestuur
PPD Magazine
Agenda
Nieuws
Terugblikken
Links
Contact

PPM Banenmarkt

Bijzonder initiatief werkgelegenheid Limburgers met migratieachtergrond

PPM BanenmarktOp donderdag 24 november aanstaande vindt in de Oranjerie in Roermond een bijzondere Banenmarkt plaats. Bezoekers zijn leden van de achterban van het Provinciaal Platform Minderheden Limburg (PPM) en de werkgevers weten dat zij deze dag vooral Limburgers met een migratieachtergrond kunnen verwachten.
Reden voor dit opvallende initiatief is het gegeven dat Limburgers met een niet Westerse achternaam moeite hebben om een baan te vinden. Zij wonen sinds hun geboorte in Limburg, hebben vaak een diploma behaald en spreken goed Nederlands. Toch krijgen zij vrijwel geen uitnodigingen naar aanleiding van hun sollicitatiebrieven. Volgens velen komt dat omdat er een buitenlandse naam onder de sollicitatiebrief staat.

Veilig
PPM organiseert nu een Banenmarkt waarbij de werkgevers weten dat vooral werkzoekende met een migratieachtergrond worden bereikt. Hierdoor weten de werkzoekenden dat deze bedrijven en organisaties op zoek zijn naar deze bijzondere doelgroep. De werkzoekenden kunnen dus met een veilig gevoel en zonder angst voor onterechte afwijzing naar de PPM Banenmarkt komen.

PPM bestuurslid Bouchaib Saadane is verantwoordelijk voor dit opvallende initiatief; “Het Provinciaal Platform Minderheden streeft naar een samenleving waarin mensen uit diverse culturen, met diverse religies en talen met elkaar in harmonie samen leven. Wij willen de nadruk leggen op gelijkwaardigheid, geen discriminatie, veiligheid, respect, welvaart en het ‘thuis’-gevoel voor iedereen.â€

“Er zijn een aantal goede redenen voor deze PPM Banenmarkt. Mensen die langer aan de kant staan blijken in de praktijk vaak goede en trouwe medewerkers te zijn. Wellicht omdat men blij is met een geboden kans. Wij willen eens iets nieuws proberen door Limburgse werkzoekenden met een niet-Westerse achtergrond direct in contact te brengen met werkgevers die echt om mensen staan te springen. Er moet dan bij een aantal direct sprake zijn van een match!â€, aldus Saadane.

Aanbod
Tijdens de PPM Banenmarkt zijn een aantal werkgevers aanwezig, waaronder ook een aantal uitzendbureaus. Daarnaast is ook het onderwijs en het vrijwilligerswerk aanwezig. Belangrijk is ook de aanwezigheid van het UWV en grote werkgevers als Action, Rabobank en VDL (via diverse uitzendbureaus). De politie is zelfs heel nadrukkelijk op zoek naar medewerkers met een migratieachtergrond voor diverse regio’s in Limburg.

De volgende sectoren zijn op de PPM Banenmarkt aanwezig; administratie / secretariaat / productie / technisch / beveiliging / schoonmaak / bouw / callcenter / financieel / detailhandel / ict / logistiek / commercieel etc. etc.

Vraag
PPM zorgt dankzij haar netwerk dat grote aantallen Limburgse werkzoekenden met een migratieachtergrond naar de Banenmarkt komen. Zij zijn afkomstig uit heel Limburg, dus zijn ze ook in heel Limburg inzetbaar.


De PPM Banenmarkt vindt plaats op donderdag 24 november aanstaande van 11.00 tot 15.00 uur in de Oranjerie in Roermond.
Naast directe banen is tijdens de PPM Banenbeurs ook informatie verkrijgbaar over
het vinden van vast werk via uitzendbureaus, mensen met een uitkering die een eigen zaak willen beginnen, werken in het buitenland, stageplekken en opleidingen.Deel deze pagina: