Home
Nieuws
PPD Magazine
Agenda
Terugblikken
Bestuur
Contact

Tijdelijke tegemoetkoming energiekosten Sittard-Geleen

PPD heeft op 28 februari 2023 een informatiebijeenkomst georganiseerd over de tijdelijke tegemoetkoming energiekosten in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen. De informatie is verstrekt door een ambtenaar van de gemeente en burgerlid Tom Vrancken van het CDA. Het doel van de bijeenkomst was om duidelijkheid te scheppen voor inwoners over de financiële ondersteuning bij die de gemeente biedt. Hieronder volgt korte informatie over de besproken onderwerpen.

In de volgende link vindt u informatie van gemeente Sittard-Geleen over de tijdelijke tegemoetkoming die u tot 1 juli 2023 kunt aanvragen. Hiervoor komt u in aanmerking als u ouder dan 18 jaar bent, een eigen energiecontract en een stijgende energierekening heeft.

https://www.vidar.nl/hulp-bij-hoge-energiekosten/tijdelijke-tegemoetkoming-energiekosten

Ook kunt u in gemeente Sittard-Geleen gebruik maken van het noodfonds energie dat u kunt aanvragen t/m 1 april 2023. Dit is een landelijke regeling waarvoor huishoudens die in aanmerking komen voor steun deels de energiekosten betaald krijgen van oktober 2022 t/m maart 2023.

https://www.sittardgeleen.nl/actueel/Home/Nieuwsoverzicht/Landelijk_Noodfonds_Energie

Om energie te besparen kunt u advies krijgen van een gratis energiecoach. Deze energiecoach kan u adviseren over het verduurzamen van uw woning en welke kleine maatregelen hierbij helpen. U kunt een afspraak maken met energiecoach van de gemeente en Zowonen, of met energiechoaches van de provincie. Hiervoor vindt u informatie op:

https://www.sittard-geleen.nl/actueel/Home/Nieuwsarchief/Augustus_2022/Welke_energiecoach_past_bij_mij

 

Deel deze pagina: