Home
Nieuws
PPD Magazine
Agenda
Terugblikken
Bestuur
Contact

Corona vaccinatie

Steeds meer mensen in Nederland zijn gevaccineerd. De afgelopen periode nam het aantal besmettingen af. Voor het kabinet reden om de Coronamaatregelen af te schalen (zoals bijv. het dragen van een mondkapje). Inmiddels zien we echter het aantal corona-besmettingen weer razendsnel stijgen, vooral onder jongeren. Reden tot zorg dus. Vooral ook omdat nog niet alle mensen die een verhoogd risico hebben als zij met corona worden besmet, (volledig) zijn gevaccineerd. In het bijzonder geldt dit voor ouderen met een migratieachtergrond.

 

PPD Limburg doet een  beroep op sleutelfiguren, mantelzorgers, vrijwilligers om de ouderen die dat niet zelf kunnen te helpen met het maken van een vaccinatieafspraak en/of met het vervoer naar een vaccinatielocatie. Omdat er nog steeds veel vragen leven bij migranten(ouderen) over het nut en de veiligheid van vaccinatie, het hen simpelweg niet lukt om een afspraak te maken of ze niet weten dat ze mogelijk ook bij hen in de buurt terecht kunnen voor een vaccinatie, soms zelfs zonder afspraak. Terwijl ze mogelijk in een buurt of wijk wonen waar de vaccinatiegraad nog laag is, waardoor zij een verhoogd risicio lopen om besmet te raken en erg ziek te worden van corona.

Want zoveel is duidelijk: de risico’s van niet vaccineren zijn vele malen groter dan de mogelijke bijwerkingen van de vaccins. Zeker bij mensen met een kwetsbare gezondheid, zoals migrantenouderen.

 

* Iedereen die hiertoe een oproep heeft gehad kan een vaccinatieafspraak maken via www.coronatest.nl of via telefoonnummer: 0800-7070.
* Als men zich liever wil laten vaccineren met het Janssen-vaccin (waarvan één prik voldoende is), kan men bellen met: 0800-1295.
* Daarnaast kan men de website van het Rode Kruis raadplegen voor actuele informatie waar en wanneer men terecht kan voor vaccinatie zonder afspraak, ook zonder verblijfsdocumenten. Hier kan men ook in verschillende talen via Whatsapp (: +31 6 14458781) verder worden geholpen.

 

Deel deze pagina: