Home
Nieuws
PPD Magazine
Agenda
Terugblikken
Bestuur
Contact

Samen tegen eenzaamheid, doe je mee?

Geplaatst op 10 december 2020
Om juist in deze tijd deze mensen een hard onder de riem te steken is Provincie Limburg met een campagne gestart die oproept tot het schrijven van een kaartje aan een dierbare die je allang niet meer hebt gezien of gesproken.

Lees meer >>>

Voorlichtingsavond over de donorwet.

Geplaatst op 9 december 2020
Op verzoek heeft PPD (Bouchaib Saadane) een voorlichtingsavond over de donorwet verzorgd in Roermond. Er is veel onduidelijkheid over het donorregister en de mogelijkheden die er zijn. Per 1 juli 2020 geldt de nieuwe Donor Wet. Vanaf die datum is elke Nederlander vanaf 18 jaar opgenomen in het Donorregister. Je kunt zelf aangeven op welke wijze je in dat register komt te staan.

Lees meer >>>

Subsidieregeling participatie Limburg, ondersteuning van projecten om de participatie van kwetsbare doelgroepen te bevorderen.

Geplaatst op 2 december 2020
Oog hebben voor elkaar is belangrijker dan ooit. Juist nu moeten we ervoor zorgen dat zo veel mogelijk mensen kunnen blijven deelnemen aan onze samenleving. Daarom zijn er tal van initiatieven en projecten die participatie van kwetsbare groepen in de samenleving willen bevorderen.

Lees meer >>>

NL Leert Door, gratis ondersteuning bij het krijgen en behouden van werk

Geplaatst op 30 november 2020
Loopbaanadviseur Miranda Wouters vertelt in deze video over NL Leert Door, een nieuwe regeling die de overheid aanbiedt, om mensen te ondersteunen bij het krijgen en het behouden van werk.


Lees meer >>>

Strijd tegen eenzaamheid

Geplaatst op 27 november 2020
Om juist in deze tijd deze mensen een hard onder de riem te steken is Provincie Limburg met een campagne gestart die oproept tot het doen van boodschappen voor je eenzame buurman of buurvrouw.

Lees meer >>>

Hoe vind ik een baan in Nederland?

Geplaatst op 18 november 2020
Een filmpje met tips om je op weg te helpen. Vind je het lastig om een baan te vinden? Het opbouwen van een divers netwerk kan je goed op weg helpen. Maar hoe doe je dat? Zeker als je "nieuw" bent in Nederland. In dit filmpje en in de factsheet geven we je tips hoe je kunt werken aan het opbouwen van een divers netwerk.

Lees meer >>>

NL LEERT DOOR

Geplaatst op 28 oktober 2020
Er zijn veel werknemers en ZZP’ers die door de corona crisis worden geraakt. Speciaal voor deze mensen stelt de overheid € 50 miljoen beschikbaar voor ontwikkeladvies, om- en bijscholing: crisisprogramma NL leert door. Als onderdeel van het tweede steunpakket kunnen werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden een beroep doen op tegemoetkoming voor ontwikkeladvies en scholing: de NL leert door regeling!


Lees meer >>>

Presentatie van het rapport “De kunst van richting te veranderen”

Geplaatst op 9 oktober 2020
Bouchaib Saadane voorzitter PPD Limburg was aanwezig bij de presentatie van het rapport. Er werd gesproken over de inhoud van het rapport en hoe het tot stand is gekomen. Het is de start van een beweging, geen eindstation. Het rapport is een oproep aan een ieder om samen acties te ondernemen om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden.

Lees meer >>>

Workshop De Kracht van je uitstraling

Geplaatst op 25 september 2020
In deze interactieve workshop gaan we aan de slag met jouw eerste indruk en uitstraling. In de huidige tijd zijn we zichtbaarder dan ooit. Zowel offline als ook online doet de eerste indruk ertoe. Je krijgt, terecht of onterecht, van de ander al meteen labels opgeplakt. De ander vindt iets van je.

Lees meer >>>
Pagina 5 van 13
Deel deze pagina: